Black-Angus

Op onze boerderij brengen we de Black Angus runderen in de lente met de koeboot naar het Ilperveld, in dit eilandenrijk met veenweiden achter de boerderij blijven de runderen tot in de herfst het weer omslaat, minimaal 150 dagen per jaar. Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is.


Elke dag varen we naar de koeien toe om te controleren of ze in orde zijn en ze een klein beetje brok te geven, zodat ze niet verwilderen. Zodra ze de boot horen staan ze ons aan de waterkant op te wachten.


In de winter zijn de runderen gehuisvest in de ruime potstal. Daar krijgen zij het kruidenrijke gras dat wij in de zomer uit het veld hebben gewonnen te eten. De ''pot'' strooien wij met riet. Ook dit winnen wij uit het Ilperveld, elke dag krijgen de koeien een schoon bed. 2 keer per jaar mesten wij de pot uit. Deze ruige mest rijden we weer uit over het land. Zo breng je weer voedingsstoffen op het land waardoor het gras en de bodem gezond word en heb je een mooie landbouwkringloop.


De kalveren zijn bij de geboorte licht, zodat de koe makkelijk afkalft.

Wij zijn antibiotica en kunstmest vrij.

 

Het vlees dat wij verkopen.

Onze koeien lopen dus zomers in het veld en eten daar al het kruidenrijk gras. 1x per dag varen wij een ronde door het Ilperveld om onze koeien te bekijken en te tellen. Dan krijgen de koeien ook altijd wat brok. De ingrediënten van dit brok zijn GMP+ gekeurd, GMO gekeurd en van Europese afkomst. 'S winters wanneer de koeien in de potstal lopen krijgen zij het gras te eten wat wij zomers winnen uit het veld. Dit is echter niet rijk genoeg. We voeren de koeien daarom weer het zelfde brok. 
Het vlees van de Angus is van uitzonderlijke kwaliteit, Dit komt door de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. De natuurlijke marmering van het vlees is een van de belangrijkste kenmerken van Black Angus. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van vet door het vlees, waardoor het sappiger en smaakvoller wordt.

Het vlees wordt voor u gesneden en per 2 of per pond vacuüm verpakt en diepgevroren, u kunt het rundvlees een week in de koelkast of een jaar in de vriezer bewaren.