DE FOTOHUT
Het Ilperveld is een prachtig gebied voor vogelfotografen. Om fotografen de kans te geven mooie vogelbeelden te maken en de rust in het gebied toch te waarborgen heeft de Familie Hardebol het plan ontwikkeld een fotohut te ontwikkelen, in samenwerking met Landschap Noord Holland.

De hut staat op een schuit. Dat heeft als voordeel dat de hut kan worden afgemeerd bij de voor die dag meest belovende locatie. Het heeft ook een nadeel. Het is op een schuit onmogelijk een kelder te bouwen . Wil je toch vanuit een laag standpunt willen fotograferen, dan zal je zelf dus iets moeten zakken. Een kantelbare monitor of een hoekzoeker lossen het probleem op. En anders moet je op de knieën. Daarvoor zijn er in de hut twee speciale matten aanwezig, waarop je het desnoods de hele dag volhoud.

De hut is ingericht voor twee personen. Er is een opening met camouflagegordijn waar je lens doorheen steekt. Boven deze opening is een (spiegel) venster op zithoogte, zodat je makkelijk deomgeving kunt bekijken. Hoger in de wand (stahoogte) is nog een lens opening gemaakt, zodat het mogelijk is vliegbeelden te fotograferen.

De hut huren kost €90 per dag, voor één of twee personen.
Download HIER de PDF Fotohut Ilperveld voor meer informatie
over de vogelhut.

Klik HIER om naar het reserveringssysteem te gaan. 

BEELDEN