Eerlijk rundvlees van Black Angus

Op onze boerderij brengen we de Black Angus runderen in de lente met de koeboot naar het Ilperveld, in dit eilandenrijk met veenweiden achter de boerderij blijven de runderen tot in de herfst het weer omslaat, minimaal 150 dagen per jaar. Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is.


Elke dag varen we naar de koeien toe om te controleren of ze in orde zijn en ze een klein beetje brok te geven, zodat ze niet verwilderen. Zodra ze de boot horen staan ze ons aan de waterkant op te wachten.


In de winter zijn de runderen gehuisvest in de ruime potstal waar ze het kruidenrijke gras dat wij in de zomer uit het veld hebben gewonnen eten en op het riet uit het veld slapen, elke dag krijgen de koeien een schoon bed.


De kalveren zijn bij de geboorte licht, zodat de koe makkelijk afkalft.

Wij zijn antibiotica en kunstmest vrij, het voer is GMP+.

Het vlees van de Angus is van uitzonderlijke kwaliteit, Dit komt door de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Het vlees wordt voor u gesneden en per 2 of per pond vacuum verpakt en diepgevroren, u kunt het een week in de koelkast of een jaar in de vriezer bewaren.

Varkensvlees van prachtige kwaliteit

Het vlees van onze varkens, die buiten scharrelen en binnen dik in het riet uit het veld liggen, heeft meer kleur dan van varkens die altijd binnen zitten in een klein hok. De smaak is veel voller, het is sappig en smaakvol, het vlees bevat geen water dus krimpt niet in de pan.

Wij kopen Piëtrain varkens in bij een kleine varkensfokker in Middelie, dat zijn de dikbillen onder de varkens, zij hebben een aantal mooie Piëtrain zeugen die vertroetelt worden, zij liggen dik in het riet en als het weer het toelaat gaan ze naar buiten om lekker te wroeten. Ze krijgen ongeveer 2 x per jaar biggen die net zo opgroeien, lekker in het riet en buiten wroeten. Zij zijn antibioticavrij
het voer is GMP+ (het diervoeder is vrij van dierlijke eiwitten, antibiotica en groeibevorderaars, de grondstoffen kunnen tot aan de producent getraceerd worden en de kwaliteit van de grondstoffen word getest. Het milieu wordt zo min mogelijk belast)

Het dierenwelzijn staat bij ons voorop, in hoe de varkens leven maar ook hoe ze naar het slachthuis gaan. De boer brengt ze zelf heen, het ritje duurt maar 20 min.

Het vlees wordt voor u gesneden en per 2 of per pond vacuum verpakt en diepgevroren, u kunt het een week in de koelkast of een half jaar in de vriezer bewaren.

Lamsvlees, een feest!

De schapen lopen het grootste deel van het jaar in het Ilperveld, ze kunnen tegen alle weersomstandigheden door hun dikke wol. In het veld doen ze goed werk door het gras te begrazen en de jonge bomen die opschieten weg te eten zodat we een open landschap houden waar de weidevogels zo van houden. De schapen halen we 2 weken voor ze gaan aflammeren uit het veld naar de stal, daar kunnen we ze goed begeleiden als ze hun lammetjes krijgen, onze schapen zijn een kruising van Swifter en Tesselaar, schapen met goede moedereigenschappen en sterke lammeren. Zodra de lammeren sterk genoeg zijn varen we ze weer terug naar het veld. Waar ze kunnen genieten van de voorjaarszon en het jonge gras op de kruidenrijke veeneilanden. De lammeren blijven bij hun moeder melk drinken tot ze groot genoeg zijn om naar de slager te gaan. We verkopen de lammeren per half of heel lam, een half lam is ongeveer 7 kg vlees.
Het vlees wordt voor u gesneden en per 2 of per pond vacuum verpakt en diepgevroren, u kunt het een week in de koelkast of een jaar in de vriezer bewaren. Lam wordt op aanvraag geslacht.